Detta är VI

Förskolan I Ur och Skur Linet startade sin första avdelning 1996. Vår andra avdelning, I Ur och Skur Blomman, startades på våren 2004. Förskolan drivs av sin personal som en ekonomisk förening. Vi vidareutbildar oss sig ständigt i Friluftsfrämjandets eller annan regi och samarbetar i nätverk med andra I Ur och Skur-förskolor.  

Förskolans två avdelningar har sammanlagt 42 barn i åldrarna 1-5 år. Vi håller till i två olika tvåplansvillor, med stor trädgårds- och naturtomt. På båda avdelningarna har vi en egenbyggd eldstad ute på tomten som vi kan laga mat på. På Blomman har vi även en kanin utomhus som vi tillsammans med barnen tar hand om. 

Vi handlar ekologiska matvaror och återvinner och komposterar tillsammans med barnen. Vi har även ett trädgårdsland där vi odlar potatis, morötter, gurka mm. En gång varje termin har vi fixardag tillsammans med alla föräldrar och barn. Då grillar vi korv och fikar och har det mysigt tillsammans. Samtidigt så hjälps vi åt att fixa i ordning ute t.ex. genom att kratta löv, plantera buskar och blommor, bygga nya saker och göra en massa annat som behövs fixas.

 

     

     Linet

 

Blomman