En dag hos oss

Förskolans båda avdelningar öppnar 7.30. Frukosten serveras sedan 7.45 på Blomman och 8.00 på Linet. De barn som inte äter frukost på förskolan tas emot utomhus från 8.00 av personalen. 

Vid 9.00 är det sedan samling för alla barn. Denna hålls utomhus och barnen sitter i ring på stubbar (se bild längst ner på sidan). Efter samlingen har vi olika aktiviteter beroende på vilken dag det är. Antingen är vi bara på gården och leker eller så går någon grupp eller flera grupper med barn iväg på utflykt. 

De dagarna barnen går på utflykt har de med sig en ryggsäck med matsäck i. Matsäcken innehåller oftast någon dricka (varm eller kall beroende på årstiden), en smörgås och någon frukt. På utflyktsdagar går vi till skogen och väl där så äter vi matsäcken, sjunger, upptäcker, leker (både fritt och vuxenledda lekar) och gör en massa annat roligt tillsammans. 

Lunchen har vi ingen fast tid för. Vi är rätt så flexibla, det beror lite på vad vi gör den dagen. Personalen lagar själva maten på förskolan så vi kan lätt anpassa oss tidsmässigt när maten ska vara klar. Ibland lagar vi istället maten på trangiakök ute i skogen under våran utflykt. 

Efter lunchen har alla barnen vila. De minsta barnen sover utomhus i vagnar, året runt. De mellanstora och största barnen vilar och sover på madrasser inomhus eller har vila med sagoläsning med en personal. 

Mellanmål äter vi ca. 14.00. På eftermiddagarna är vi oftast på gården och leker alla tillsammans. Förskolan stänger för dagen klockan 17.00.